Sele och flygdräkt till nymfer

Många ställer frågan om det fungerar med sele eller flygdräkt till nymfer. Visst funkar det. Men det kan vara svårt om det är en äldre fågel. De kan lätt gripas av panik när de känner att de har något runt kroppen. Men om man har en unge och vänjer den från början så brukar det inte vara några problem. Men ta det väldigt lugnt och försiktigt när du ska vänja fågeln vid selen eller flygdräkten. Låt den se selen/flygdräkten och undersöka den flera gånger innan du försöker sätta på den. Första gången du sätter på den ska du ta loss kopplet. Om fågeln grips av panik och flyger iväg så blir den ännu mer panikslagen om den har ett koppel hängande efter sig. När den vant sig med att ha sele eller flygdräkt på sig så ska du vänja den vid att sitta på dig med sele/flygdräkt och koppel medan du går runt inomhus. Innan du tar ut fågeln utomhus så måste du ha tränat flera gånger inomhus så fågeln lärt sig och förstått vad selen/flygdräkten innebär för begränsningar.
 
Selar i nymfstorlek finns att köpa i välsorterade zoo-affärer och kan också beställas från ett flertal ställen via internet.
 
Lena sydde tidigare upp flygdräkter men har tyvärr slutat med det.

 

Zezzan i jordgrubbsdräkt

   
 

Intresserad av en flygdräkt?

Då jag sett att det finns efterfrågan på flygdräkter och Lena numera inte syr upp och säljer så har jag själv börjat sy såna. Är du intresserad skicka ett mail till Flygdräkter

 

 

 

 

Foto: Lena Svensson    

 

Copyright © Nymfkakadua 2002 - 2015