Månadens nymfer 2005

 

December 2005

Nymfhanen Roffe

 

Oktober 2005

Anton, en normalfärgad hane som denna sommar förälskat sig i en lutinohona vid namn Tintin. Det är tänkt att de om några veckor ska flytta ihop på riktigt.

 

September 2005

Nemo

 

Augusti 2005

Detta är min nymfkakadua Nikki i köket, på sin älskade lampa, med tejp runt elsladden för att hon käkar upp den annars. Detta var 8/7-05, och hon är otroligt fin. Hon älskar alla fröer, milkshake, chokladpuffar och så, men hatar all fuktig mat, exempelvis all frukt och grönsaker, utom persilja, hon är 2,5 år gammal, och bor i mitt rum, fritt flygande dygnet runt, utom när jag vädrar.

Ägare: Victor

 

Juni - juli 2005

En riktig liten herreman är min snart 9 åriga nymfherre Pippitintin. Han är mycket bestämd av sig och håller familjen i herrans tukt och förmaning. Var sak på sin rätta plats annars blir han synnerligen irriterad. Han vill alltid vara med både ute och inne. Blir lite sur ibland om det kommer in nån fluga eller annat flygfä i buren när han är ute, det är riktigt läskigt. Vi behöver aldrig tänka på att skaffa någon vakthund. Pippitintin varnar på lång väg om någon närmar sig ytterdörren eller närmar sig tomten på landet.

Ibland kan han tolerera att man fånar sig lite med honom som på bilden. För övrigt gör han bara precis det han själv har lust till och när han har lust. Nån kompis vill han inte ha, vi har prövat till hans stora sorg så nu bryr vi oss inte om det mer. Han är en riktigt inbiten ungkarl med sina vanor och ovanor.

Ägare: Cristina Carlstedt

   

Maj 2005

Jag vill nominera min Hector till månadens nymf. Bifogar foto tillsammans med hans f.d. kompis duvhöken. Den uppstoppade duvhöken blev Hectors favoritplats så snart han flyttade hem till oss. Efter ett tag fick vi dock förvisa duvhöken till en garderob för Hector putsade fjädrarna på dens huvud så den blev mer och mer skallig. Ingen förlust enligt mig, men min sambo gruffade lite.

Hector är nu fem månader gammal, på bilden är han nog ca 2-3 mån. Hans intressen är snören, glasögon och skäggstubb. Han ogillar att bli insatt i buren och kråkor som flyger för nära fönstret. Annars är han en kavat och livsbejakande liten pajas. Eftersom han inte är vuxen så är jag väl inte hundra på att han är en kille, jag har aldrig haft en nymf förut, så jag vet inte hur det brukar se ut under första ruggningen och så, men jag tror han är en kille för han blir gulare och gulare på huvet och han härmar exakt min andra pippi, bourkesparakiten Nelson. Det spelar annars ingen roll, han får heta Hedvig om det skulle behövas.

Ägare: Sofia Oscarsson

 

April 2005

Min kära lilla Zazu saknas bland alla månadens nymfer, så nu skickar jag en bild på
honom. Han är den vi har kvar av alla ungarna som vi fick i somras och han är
jättego! På den här bilden hjälper han mig att röra om i tet, vilket han tycker är jätte-
roligt! 
Annat som är gosigt är att ligga och burra ner sig i pälsen på vår Flatcoated
Retriever, Enzo! 
 
Ägare: Martina Fryklöf

 

Mars 2005

TipTop kläcktes 12 september 2004

Bor i köket i ett vitt och grönt hus i Västerbotten tillsammans med Matte, Husse, Lillhusse, Minimatte samt en liten hamster.

Färg Vithuvad. Kön troligtvis hane, men har ännu inte fått sin vuxna fjäderdräkt.
Rumsren; Ja på så sätt att han helst inte gör sina behov hemma i sin bur.Så ibland är det väldigt angeläget att komma ut, och det illa kvickt...

Äter helst samma som de andra i familjen. Tycker absolut inte om att äta ensam.

Intressen: Flyga. Landa på roliga platser. Sköta krukväxter,samt gosa och mysa.

Övrigt: Längtar redan till nästa jul. Det var så kul att sitta i julgranen och prata med julstjärnan och smaka på de söta små lamporna.

Ägare: Ulrika med familj 

 

Februari 2005

 

Pippin en 2-årig nymfhane som har sin egen bestämda åsikt om mycket. Älskar att bli kliad och att vara med matte hela dagarna. Emellanåt så traskar han iväg och trakasserar sina undulatkompisar eller gör ett besök i sin tilltänktas bur. Han visslar och pratar och är en mycket glad och nöjd liten kille.

Ägare: Monica

 

Januari 2005

Tjabo är en hona på 10 månader som är mycket pratsam och social. Hon älskar att Hänga upp och ner i favorit leksaken. Tjabo är en riktig charmör med humöret på topp!

Ägare: Andreas Carlsson
 

Min fågel heter Harrysson och är 13 år. Hon är supertam och om man säjer kom och visslar lite så flyger hon till axeln. Hon bits aldrig hårt men hon kan nafsa lite som ett slick så detta är min fågel. Ps, hon gillar att ducsha

 

<< tillbaka till Månadens nymf

Copyright © Nymfkakadua 2002 - 2015