Månadens nymfer 2004

December 2004

Här har vi Jacob, det är en av våra 3 underbara nymfar. Jacob är ca 2 år, han älskar att sitta vid allt som han kan spegla sig i tex lampan, matskålarna, där kan han sitta och prata hur länge som helst,  han säger! hej Jacob, hej gubben. Men är vi hemma så vill han gärna vara med oss. Och han älskar pasta, kokt ägg och cornflakes. Vi tycker att han skulle passa till månadens nymf för han har en sådan underbar personlighet.

Stolta ägare!  Matte Jeanette och Husse Janne

 
December 2004

Det här är mattes lilla hjärta Valentin, han kläcktes den 7 December 2001 och jag, Jessika fick honom av min man den 14 februari 2002, därav namnet. Han är världens underbaraste och goaste nymfkakadua och kommer alltid att vara otroligt speciell för mig, trots att han numera har sällskap av sex parakiter till och en amazonpapegoja.

Ägare: Jessika Hegström

 

Oktober 2004

Detta är Hugin. Vi vet inte hur gammal han är men han har varit hos oss i snart 5 år. Han är den mest nyfikna lille herre jag träffat och han vill vara med överallt. Middagen är en av dagens viktigaste händelser. Hugin övervakar husse när det är dags för matlagning och sitter vid matte när maten är serverad. Hugin är mest mattegalen och vill helst ha uppmärksamhet hela tiden, det skall klias, pratas vara med i duschen m m. Varje morgon ropar han och vill bli hämtad (fast han kan flyga...) till sängen. Där skall han ligga brevid mattes kudde och gosa sig. Det var en slump att Hugin kom till oss men det är det bästa vi har varit med om.

Ägare: Cissi Björklund, Göteborg

 

September 2004

Det här är Mowgli, våran vithuvade nymfparakit som fyllde tre år i april-04. Här utforskar han husses gitarr.

Ägare: Ammi och Pär

September 2004

Här kommer Putte med ett bidrag till "Månadens nymf". Det här fotografiet på en trött Putte tog jag den 9/4-04.

Ägare: Jonas

 

Augusti 2004

Turturduvorna på min brorsdotters huvud är Tequila och Saltis och dom har nu lagt 6 ägg, så lille Alfons på armen har fått lov att flytta då dom andra var ganska elaka mot honom.

Dom är tama och älskar att bada i diskhon o vill vara med överallt, busvisslar o försöker prata men just nu har dom fullt upp med att vara föräldrar.

Ägare: Eva Eriksson, Västerås

 

Augusti 2004

Ella duschar

Ella och Emil

Ella och Emil är våra två helt underbart kära nymfkakaduor som snart ska bli föräldrar.

Emil är bästa busvisslaren och Ella gillar att sitta hos oss och bara mysa.

Godaste gott är ostbågar och kokt skinka. Tapeter är inte heller så dumt!

Ägare Familjen Jeppsson

 

 

Juli 2004

Jag heter Putte och är 11 år gammal.

Min favorit sysselsättning är att förfölja min matte vart hon än går. Tycker extra mycket om att sitta med när hon badar eller duschar, för då kan man få sig ett dopp i vattnet.

Juli 2004

Hillman 9 år gammal.

Ägare: Alexander Erlandsson, Köping

 

 

Juni 2004

Jag är en nymf som heter Ditten och är ca 4 månader gammal.

Jag är inte tam än men min ägare Emil (13 år) hoppas att jag snart blir tam.

Emil vet inte om jag är en pojke eller en flicka för jag har inte ruggat för första gången än.

Jag gillar min klocka som jag brukar sitta och ha huvudet i och hirs kolv är också en favorit.

Ägare: Emil

 

Maj 2004

Min fina Nymfhane, Tarzan är en ståtlig fin hane på ca 2,5 år. Tam och väldigt nyfiken. Han har aldrig bitits, endast "gnuggat" sin näbb mot min hand. Han är en hejare på att göra högljudda parningsläten till hans partner Carmen.

En riktig toppen fågel.

Ägare: Ylva

 

April 2004

Det här är min "nymfis" Roland. Han kallas Rolle och är 5 år gammal. Han är född 31 augusti. Han är en riktig liten buse. Han älskar att vara inne i badrummet där han har sitt eget badrsumsskåp där han härjar hela dagarna när jag är hemma. Han är alltid lös inne på mitt rum på dagarna och sen när jag kommer hem från skolan så får han flyga, nästan, hur han vill i hela huset.

Han äter alltid frukost med mig på mornarna.

Han är en riktig liten härmapa också. Han har lärt sig att härma grannens hund när den skäller, och han kan busvissla och sjunga små melodier och säga goddag mm

Jag, Tessan, och Rolle har varit med på söndags öppet en gång när dom hade djurtävlingen "grymt.

Ägare: Tessan Grytsberg i Stenhamra

 

Mars 2004
Vi är två söta nymfisar som tänkte att vi skulle passa som månadens nymf! Filip, den brokiga, har bott hos Isabelle och Martin sedan februari i år och fyller ett år i December. Jag, Rudde, nästa pippi, är hela tre och ett halvt och fick flytta från min förra hushållerska ( ni människor kallar dessa för ägare) pga att hon skaffade en fyrfota vän som ville äta upp mig! så nu  har jag fått bo hos nya människor och min nye vän Filip i två månader och jag är så lycklig, nu får jag äntligen komma ut ur buren! Vi brukar ta oss lite morgongympa då vi flaxar som tusan, skitaskoj!

I början av vår  vänskap kivades vi lite men nu har Filip till och med börjat putsa mig i nacken, och han e så go så jag tror jag är lite kär i honom, han tycker nog att jag är efterhängsen. Tycker om att skrika och vissla gör jag också, men det gör inte Filip, så jag skriker för oss båda två.

 

Februari 2004

Herman är en, av våra fyra, nymfkakaduor. Han är en ljuvlig krabat. Lugn och värdig och väldigt social. Kommer gärna och sätter sig på mattes axel och där är favoritsysselsättningen att krafsa med halsbandet, öronhängena och att dra matte i håret

Ägare: Majsan

 

Januari 2004

Här har vi Pelle en liten nymf på ungefär ett år. Köpt i en djuraffär så man kan aldrig vara riktigt säker på hans ålder. En väldigt pigg, egen och tam liten rackare som älskar att hitta på bus.

Tapeterna och mattes hår är det bästa man kan gnaga sönder.

 

Hans favoritmat är nudlar och hans favoritplats är på hans egna klätterträd precis bredvid matte på skrivbordet. Älskar honom!

Ägare: Jenny Ridell

<< tillbaka till Månadens nymf

Copyright © Nymfkakadua 2002 - 2015