Månadens nymfer 2003

December 2003

Han är en lutinonymf som heter Frodo. Han verkar trivas på husse Antons axel och sitter gärna på taket på buren och biter på papper etc. Även om han fick en jobbig start med foten i bandage så har han blivit en central figur i familjen. Buren finns i köket och det är ju där vi oftast är, och är vi inte där så kvittrar han dit oss. Nästa projekt får bli att försöka lära honom (eller henne??) att prata.

 

 

 

November 2003

Han heter Fröding och är väldigt tam och ska vara med överallt annars blir han sur som ättika.

Han älskar att sitta vid en CS-skiva och spegla sig eller så tar han den och flyttar runt den hit och dit. Han har sina små hålor där han gillar och sitta för sej själv och ve den som honom.

Ägare: Tord

 

Oktober 2003

Puffin heter han och är två år. Han älskar att gnaga på saker, speciellt musmattan. Han är förtjust i undulaten Charlie som tyvärr inte besvarar hans känslor, utan tycker mest att han är jobbig eftersom han förföljer honom.

 

Annars så brukar han mest sitta på mattes axel framför datorn, sitta påundulaterna Charlie och Barneys bur, eller gå runt i sängen. Att tittaner för sängkanten är roligt och att gå på kuddar är ännu roligare . Att bli kliad i nacken är också en favorit, men bara på hans villkor.

Ägare: Caroline Ljunggren, Malmö

 

 

September 2003

Det här är Charlie han är ca 9 år

Charlie är en trevlig och duktig fågel. Han har lärt sig en liten sång som han sjunger ibland, och han hoppar direkt ut om man öppnar buren.

 

Kia hon är ca 7 år 

Hon är fortfarande lite rädd för mig men jag får ha tålamod.

Hon flyger inte ut så ofta, hon vill helst sitta i buren och äta mat .

 

Ägare : Linda Hammar

 

 

Augusti 2003
Augusti01.jpg (10788 bytes) Den till vänster är en liten kille som heter Chico och han är född på nyårsafton 2003. Han är inte riktigt tam ännu men väldigt nyfiken. Han ska vara där hans syster Lotus är.

Lotus är 11 månader och mycket tamare än Chico. 

Lotus kommer när man kallar på henne och hon tycker det är roligt att nafsa i skäggstubben. Det festliga i det hela är att Lotus lär Chico en massa bus.Lootus är den till höger på bilden.Jag ska också tala om att dessa två är syskon till "Lilla snyggingen" som blev utsedd till månadens nymf i juni 2002.

 Ägare: Hasse Svensson Västerås

Augusti 2003
augusti02.jpg (10884 bytes) En ca. 6mån gamal nymf vid namn Sizzla.Bor tillsammans med mig i en liten 1a i Hjo. Gillar att sitta med vid datorn och klänga omkring i gardinerna. Väldigt glad, pratsam men också ganska rädd nymf (för andra folk)
som i alla fall har det bra här och ett väldigt bra sällskap till mig.

Älskar honom.

 Ägare: Per Fahlström augusti03.jpg (14388 bytes)

 

Juli 2003
juli_03_01.jpg (17437 bytes) Namn: Signe Arielsson-Gonzalez

Smeknamn: Tojtan, Fröken Nymfa, Snuttan, Lilla Kex

Kön: Hona

Gillar: Att vara med där det händer, torra majskolvar och kartongbitar.

Gillar inte: Familjens dvärgpinscher, duscha och flygselen.

Signe är en normalfärgad nymfhona fylld med charm och personlighet. Hon tillbringar all sin vakna tid utanför buren antingen på burtaket där hon har en massa leksaker och annat hon anser sig behöva, bla kartongbitar för tillverkning av konfetti eller på sitt klätterträd. Hon är väldigt tam och kelen, även om allt sker på hennes villkor. Hon fyller 2 år den 25 augusti och har alltsedan hon flyttade in hos oss sakta men säker tagit över hushållet och våra liv, hur hon burit sig vet vi inte, men idag kretsar allt kring henne.

Bor hos: Rosine Arielsson och Fernando Gonzalez i Malmö

juli_03_02.jpg (30857 bytes)

 

Juni 2003
Copy of ABBE1.jpg (7967 bytes) Jag heter Albina och är en snart 1,5 årig nymf. Jag är en lutino och alla tyckte att jag såg ut som en liten alien när jag  föddes, med mina stora röda ögon och vita fjun. Men min mamma älskade mig från första ögonkastet och sa till alla att när jag blir stor skulle jag vara den vackraste av alla mina syskon. Som den fula ankungen, ni vet.

 

Och nu är jag en vacker flicka och väldigt bortskämd. Jag älskar att bli kliad och kelad med, jag är enormt busig och listig och överlistar mamma och pappa jämt.

Mina intressen är att bita på mammas glasögon, mysa på pappas axel när han sitter vid datorn, äta popcorn, flyga, sitta och titta ut genom fönstret och leka och gosa med mina föräldrar och pussa på mun. Alldeles nyligen lade jag hela sju ägg, men tröttnade snabbt eftersom det inte blev några bebisar och det är roligare att leka.

Jag är hemskt kräsen när det gäller mat, men mamma envisas med att ge mig frukt och grönt trots att jag totalvägrar. Mina föräldrar tycker att jag är världens gulligaste tjej, men det tycker väl alla föräldrar?!

Copy of ABBE2.jpg (16484 bytes)

 

Maj 2003
Maj03_1.jpg (11533 bytes) Felix är en nyfiken nymfhane i 10 års åldern (ungefär, vi har aldrig vetat åldern säkert)

Ägare:   Annika  och Elin.

Han är inte tam, då familjen fick honom när han var som fegast, men han är en sällskaplig och trevlig fågel. Han älskar när man sitter och pratar med honom, och ibland när man bjuder hans kamrat, nymfhonan Bubbel, på mat så kan han komma och ta lite=)

Han har en gul spegel som han mycket ofta sitter och tittar i, och en leksaksklocka som han klingar på mest hela tiden.

För övrigt är Felix en väldigt matglad fågel, sallad är bland det absolut bästa!

 Maj03_4.JPG (5563 bytes)

 

Maj03_2.JPG (9176 bytes)

 

Maj03_3.JPG (5247 bytes)

 

 

April 2003
April03_1.jpg (13293 bytes)  

Anton är en trevlig liten herre på snart 1 år. En jättemysig vän som älskar att sitta på mattes skrivbord eller på mattes huvud, nyfiken och ständigt full av bus. Att få vara med och titta på tv:n hör till en av Antons favoritsysselsättningar, då sitter han i sitt fågelträd eller på soffan där han har utkik över allt.

Anton och hans flickvän Fanny som är pärlbrokig planerar smått till våren och nedärver ungarna föräldrarnas fina egenskaper blir det underbara små ungar!.

Ägare: Anne-Li Högström

April03_2.jpg (6836 bytes)  

Fanny som blev månadens nymf i oktober förra året är en mycket stilig liten dam och med två såna ståtliga föräldrar blir det säkert jättefina ungar.

oktober102.jpg (12010 bytes)

 

 

Mars 2003
mars03_1.jpg (16175 bytes) Babe är troligen en hane, trots att pärlorna fortfarande är kvar. Han är 8 månader gammal, handtam och verkligen charmig, han älskar att leka med guldsmycken och tröttnar aldrig på att nafsa i mattes halsband eller husses ring. Dessutom är det populärt att bita sönder allt som är av papper, det som är inom räckhåll för honom blir snart finstrimlat…För tillfället håller han på att vänja sig vid att äta Harrisons pellets, vilket inte uppskattas lika mycket som feta frön, han gör matte och husse uppmärksamma på hans missnöje med ett kinkigt humör och även högljudda skrik, men förhoppningsvis blir det bättre…

Ägare:   Camilla Sandström & Kent Persson

mars03_2.jpg (22754 bytes)

 

Februari 2003
feb03.jpg (22821 bytes) Pippi som är 4 år. Förmodligen är det en hanne, men ända sedan hon var liten har vi betraktat henne som flicka, så hon får fortsätta vara det. Pippi är extra glad i ris, pasta, ägg och majs. Dessutom är tapeter, popcorn och chips extra roligt. Favoritleksaken är en gunga som är helt demolerad. Den sitter Pippi mycket och gärna på. Det lär bli tragik när gungan får lämna in. Ett litet djur med stor personlighet. Pippi säger till husse när hon är hungrig eller törstig så han får gå och hämta mat och vatten.

Ägare är Helen Lundell och Jonas Orrvad i Göteborg.

 

Januari 2003
081606.jpg (52091 bytes)

brunte1228.jpg (12580 bytes)

042515.jpg (6344 bytes)

Brunte, en normalfärgad hane som uppnått den anseenliga åldern av 33 år. Han är världens äldsta nymf och han är fortfarande en pigg, lekfull och snacksalig liten herre. Han älskar att sitta med huvudet i sin stora papegojklocka och prata långa haranger.

 

 

<< tillbaka till Månadens nymf

Copyright © Nymfkakadua 2002 - 2015